Децата ще се учат да карат ски на нов снежен парк в Пампорово

17 Oct, 2023

През предстоящия зимен сезон в Пампорово най-малките ще се радват на нов снежен парк за обучение на начинаещи деца на ски център Малина.

Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и обучават децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД.

Децата ще ползват нова ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия.

Планирай своята зимна приказка в Пампорово с промоция на лифт картите

С цел подобряване на услугите за своите гости, Пампорово АД придоби напълно автоматизирана машина, тип робот, за обработка на ски и сноуборд.

Машината притежава най-съвременната технология за обработка, шлайфане и обкантване.

Новият сервиз позволява ските и бордовете да бъдат заточвани и променяни индивидуално под различен ъгъл спрямо желанието на клиентите и съобразно предпочитанията им за каране. Новата машина робот се намира в гардероба на Пампорово АД на ски център Малина.

Пампорово продължава тенденцията да прави подобрения в ски зоната, за да гарантира постоянно снежно покритие през целия сезон.

Предвид изключително добре развитата инсталация за изкуствен сняг, чиято ефективност пролича през много от изминалите години и най-вече през миналогодишния сезон, Пампорово бе един от курортите в Европа с осигурени условия за практикуване на зимни спортове през първия месец от началото на сезона.

В продължение на философията на Пампорово за безупречност на ски зоната дори и при неблагоприятни условия, дружеството идентифицира няколко ключови участъци, които бяха допълнително подсилени с оръдия и мощности за заснежаване.

При наличие на благоприятни условия за изкуствен сняг, Пампорово вече има готовност да подготви задоволителен брой ски писти само за 72 часа.

За радост на всички туристи, Пампорово АД ще стартира сезона с пускането в експлоатация на шестседалков лифт Малина – връх Снежанка с капацитет от 3000 човека на час.

Последният представлява чисто ново съоръжение, което притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаление на шума, пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, което ще елиминира проблема с опашките дори и в най-натоварените дни от сезона.

Съоръжението ще позволи комфорт и бързина при качване на пътниците до връх Снежанка и е подходящо, както за начинаещите скиори, така и за опитните. Туристите ще могат истински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

През месец януари, за първи път в историята си, Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS.

Състезанието ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената и ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков.

Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

Всички промоционални оферти за новия ски сезон може да намерите на www.pamporovo.me.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура