Смолян е домакин на семинар за профилактика на оралните заболявания при децата

12 Oct, 2023

Областният управител Захари Сираков и заместникът му Зарко Маринов откриха семинар на тема: „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0 да 18 годишна възраст в Република България и подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания“.

„Радвам се да ви приветствам с добре дошли в Областна администрация Смолян! Поздравявам ви и адмирирам всяка научна инициатива, свързана с подобряване на здравните услуги в Област Смолян, още повече, когато се отнася за здравето на нашите деца.

Изключително съм горд да отбележа, че денталната медицина в региона ни е на високо ниво и можем да се похвалим с изключителни специалисти, които отговарят на най-високите стандарти.“, каза областният управител Захари Сираков.

Той пожела успешен семинар на участниците и ги увери, че могат да разчитат на съдействие от Областна управа  при провеждане на научни форуми и за напред.

Семинарът се организира от Български зъболекарски съюз, съвместно с Националния координационен съвет на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 годишна възраст в Република България.

Регионален координатор на програмата за Област Смолян е д-р Ивелина Карова-Поппалова. Лектори са д-р Николай Шарков – председател на БЗС и председател на НКС, д-р Борислав Миланов – главен секретар на БЗС и д-р Светослав Гачев – зам.-председател на КК на БЗС и член на НКС. Участват дентални медици от региона.

 

Източник и снимки: Областна администрация Смолян

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура