Работилница в Девин обучава младежи в тънкостите на рибарството

10 Oct, 2023

Започнаха обученията за деца и юноши, свързани с направата на изкуствени примамки /воблери, мухи, силиконови и др./ за риболов на пъстърва и други хищни риби, съобщи Областния информационен център в Смолян.

Това е първото от предвидените общо четири обучения, които ще се проведат във вече оборудваната и обзаведена Работилница, намираща се в сградата на Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ град Девин.

По време на обученията младежите ще се запознаят с основните машини, инструменти и материали, необходими за направата на риболовните принадлежности и различните им видове ремонти. Част от програмата ще бъде и направи си сам ремонт – инструкции стъпка по стъпка, практическа работа с инструменти и материали (на терен) и др.

Работилницата е изградена по проект „Преустройство на помещение в работилница “Направи си сам риболовни принадлежности и ремонт на други приспособления за риболовен туризъм”, финансиран от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие на Местна инициативна рибарска група „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат”.

Проектът създава нова услуга в полза на рибарските общности и туристи и подобрява условията за развитието на „въдичарството“ в Рибарската област.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура