Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон

27 Sep, 2023

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на международната ски и сноуборд федерация.

Ски карти “Select” в предварителна продажба

От днес Пампорово пуска в продажба добре познатите от миналата есен ски карти “Select”.

Те могат да бъдат закупени само до 10.12.2023 г. и дават възможност за финансова предвидимост и резервиране на зимна почивка на възможно най-ниска цена.

Картите “Select” са без фиксирани дати за стартиране на ползването им, а клиентите сами избират датата. Активирането им става с първото преминаване, през който и да е турникет в ски зоната, в рамките на предстоящия зимен сезон и важат за последователни дни в зависимост от вида на картата.

Като новост при тези карти за сезон 2023/2024 г., курортът предлага два периода за закупуване с различни цени на карти “Select”.

Първият период приключва на 31 октомври, като цените на картите са от преди два сезона – еднодневна карта за деца (до 12 години) 45 лева, за младежи (до 17 години) – 59 лева и за възрастни – 75 лева.

Във втория период от 1 ноември до 10 декември еднодневната карта за деца (до 12 години) е 49 лева, за младежи (до 17 години) – 65 лева и за възрастни – 82 лева.

За първи път е възможно да бъде закупена и ски карта Неделя сутрин “Select”, която важи за ползване в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без предварително фиксирана неделя. С нея напускащите в края на уикенда гости на Пампорово могат да използват пистите до последно, преди освобождаване на хотела.

На същия принцип с две стъпки на цени могат да се закупят и двата вида сезонни лифт карти –сезонна за делнични дни и сезонна без ограничения.

Цените на всички видове описани по-горе карти и периодите, за които се отнасят, са обявени на официалната уеб страница на курорта www.pamporovo.me.

Лифт карти “Select” могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на курорта. Получаването на ски картите за ски зона Пампорово, става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през уеб магазина и получен като електронен ваучер на имейл.

При наличие на карта за многократна употреба, презареждането става автоматично с въвеждане на WTP номера на пластиката. На разположение на гостите в курорта са шест pick-up устройства, четири картомата за директна продажба и пет локации с по няколко каси за текуща продажба на карти.

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена. От този зимен сезон Пампорово планира да осъществява превоз на туристи между к.к. Пампорово и ски зона Мечи чал и град Чепеларе срещу символична цена.

Трансферите ще се осъществяват няколко пъти в деня, като се включват две нови спирки в самия град Чепеларе, с цел по-лесен достъп на туристите от хотелите в града до ски зона Мечи чал, Старата Автогара (ски център 1) и Малина (ски център 2) в к.к. Пампорово.

Нов шестседалков лифт

За радост на всички туристи, Пампорово АД ще стартира сезона с пускането в експлоатация на шестседалков лифт Малина – връх Снежанка с капацитет от 3000 човека на час при 6 метра в секунда.

Последният представлява чисто ново съоръжение, което притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаление на шума, пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, което ще елиминира проблема с опашките дори и в най-натоварените дни от сезона.

Съоръжението ще позволи комфорт и бързина при качване на пътниците до връх Снежанка и е подходящо, както за начинаещите скиори, така и за опитните. Туристите ще могат истински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

Разширяване на системата за изкуствен сняг с максимално покритие на ски зоната

Пампорово продължава тенденцията да прави подобрения в ски зоната, за да гарантира постоянно снежно покритие през целия сезон.

Предвид изключително добре развитата инсталация за изкуствен сняг, чиято ефективност пролича през много от изминалите години и най-вече през миналогодишния сезон, Пампорово бе един от малкото курорти в Европа с осигурени условия за практикуване на зимни спортове през първия месец от началото на сезона.

В продължение на философията на Пампорово за безупречност на ски зоната дори и при неблагоприятни условия, дружеството идентифицира няколко ключови участъци, които бяха допълнително подсилени с оръдия и мощности за заснежаване. При наличие на благоприятни условия за изкуствен сняг, Пампорово вече има готовност да подготви задоволителен брой ски писти само за 72 часа.

Възобновяване на южната ски зона

Като част от дългосрочната стратегия за свързване на връх Снежанка със Смолянски езера, за новия сезон Пампорово АД разширява ски зоната в южна посока, като възвръща една любима зона за забавления, която последните няколко години не функционираше.

Поставени са 12 нови оръдия по южните писти, които да осигурят постоянна снежна покривка.

Планира се да бъде изградена фън зона и място за фрийстайл. Тази зона ще се обслужва от стационарен ски влек Академика, както и от възстановения 200-метров мини влек в широката част на южните писти.

Снежен детски парк

През предстоящия зимен сезон най-малките ще се радват на нов снежен парк за обучение на начинаещи деца на ски център Малина.

Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и обучават децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД. Децата ще ползват нова ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия.

Нов сервиз за ски и сноуборд

С цел подобряване на услугите за своите гости, Пампорово АД придоби напълно автоматизирана машина, тип робот, за обработка на ски и сноуборд. Машината притежава най-съвременната технология за обработка, шлайфане и обкантване.

Новият сервиз позволява ските и бордовете да бъдат заточвани и променяни индивидуално под различен ъгъл спрямо желанието на клиентите и съобразно предпочитанията им за каране.

Новата машина робот се намира в гардероба на Пампорово АД на ски център Малина.

Световна купа по сноуборд

През месец януари, за първи път в историята си, Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS.

Състезанието ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената и ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков.

Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

Подобрения в петзвездните хотели Перелик 5* и Орловец 5*

Следвайки концепцията за ски картите, двата водещи петзвездни хотели в курорта – Перелик и Орловец, запазват преференциалните условия и отстъпки до 31.10.2023 и от 01.11 до 10.12.2023 г., като предлагат до 30% отстъпка за ранни записвания, директно резервирани онлайн само в официалните страници на хотели Перелик и Орловец, и на www.pamporovo.me.

За предстоящия зимен сезон петзвездният хотел Перелик ще посрещне своите гости с допълнителни удобства за най-малките – нов детски басейн с дълбочина до 80 см в спа център Body & Soul SPA Lounge и детски клуб с аниматори за малчугани от 3 до 10 години.

Поради повишения интерес към продукта и по модела на някои големи зимни петзвездни комплекси в Европа, и тази година ресторант Орловец ще продължи да предлага пакет Премиум вечеря, предоставяйки богат избор на меню според личния вкус.

А в новооткрития Скай бар в хотела, всеки гост ще може да разпусне след прекаран ден в ски зоната с разнообразен асортимент от напитки и авторски десерти.

Барът се намира на последния етаж и разполага с панорамна тераса с красива гледка към планината и връх Снежанка.

Лоялни програми и партньорство с Turkish Airlines

Специални програми с отстъпки за ски услуги и настаняване в хотели Орловец и Перелик ще има и през този активен зимен сезон за картодържателите на БАКБ, ОМВ, ISIC и абонати на А1.

Продължава и съвместната програма между Пампорово АД и един от лидерите в авиационната индустрия Turkish Airlines.

Притежателите на карти за лоялност Miles&Smiles на Турските Авиолинии вече могат да събират клубни точки при закупуване на ски услуги и настаняване в хотели Перелик 5* и Орловец 5*, които да обменят за разнообразни бонуси и привилегии при пътуване с авиокомпанията като допълнителен багаж, ъпгрейд в бизнес класа, персонални услуги по време на полет, отстъпка за допълнителен билет и др.

Като първи зимен сезон и с цел популяризиране на партньорската програма с Turkish Airlines, Пампорово предоставя Miles&Smiles летателни точки в троен размер на всички лоялни клиенти на авиолинията и курорта, закупили пакетни ски услуги, дългосрочни лифт карти в Пампорово и настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик.

Повече информация може да следите на www.pamporovo.me.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура