Премиерът: Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото го представят

26 Sep, 2023

Имаме ясен и конкретен план за пълната интеграция на България в европейските и евроатлантическите структури.

За да се развива страната ни като нормална европейска държава, кабинетът държи този фокус във всички свои действия, включително когато работи по важни теми като Шенген, еврозоната, членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Това е наш приоритет и при сътрудничеството с ключови държави като САЩ, заяви министър-председателят акад. Николай Денков, който участва в бизнес закуска с Американската търговска камара в България.

Подхождаме прагматично и систематично към постигането на основната ни цел, изтъкна премиерът. Той подчерта усилията на правителството да направи промени, които са очаквани от години. „Даваме си сметка колко е трудно.

Но голямото мнозинство в Народното събрание, а бих казал и голямото мнозинство от българския народ, подкрепя нашата обща цел и това ми дава увереност, че можем да реализираме тази обща цел“, заяви министър-председателят. Според акад. Денков кабинетът е доста по-стабилен, отколкото го представят медиите преди местните избори.

Премиерът обърна специално внимание на сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, както и на стратегическия диалог със САЩ. Тази година София и Вашингтон отбелязват 120 години дипломатически отношения.

 

Снимка: Интернет

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура