Община Смолян ще зарадва децата с ледена пързалка и ски писта

20 Sep, 2023

Община Смолян ще инвестира в зимен атракцион със ски писта и ледена пързалка в близост до стадиона за радост на децата.

Финансирането на проекта е в размер на 520 хил. лева. Идеята не е общината да формира печалба, а малчуганите да се научат да карат ски.

С реализацията на спортната атракция се планира децата на Смолян да ползват ледената пързалка и ски пистата от декември до март.

Кметът Николай Мелемов сподели, че пистата е заложена във вече приетия бюджет и се надява още тази зима съоръжението да работи дори и без система за изкуствено заснежаване.

Зам.-кметът Марин Захариев поясни, че са извършени проучвания на мястото, където ще се намира новият атракцион – над спортните площадки до стария стадион.

Пистата ще е с дължина от около 140 метра с добър наклон, като нагоре има възможност за разширяване в бъдеще, отбеляза Марин Захариев.

Той уточни, че може да се търси допълнително финансиране през следващата година за система за изкуствено заснежаване и друга техника.

Общинското ръководство подчерта, че активно работи с Пампорово АД за лифта на Смолянски езера и допълнителни атракции в района на езерата и курорта Пампорово.

Местната управа търси финансиране, като идеята е да се подмени стария лифт на езерата, да се извърши обследване на проблема със свлачището и да се премести долна лифтена станция.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура