Пампорово отчита силен летен сезон

18 Sep, 2023

Вело трасетата, лифтовете, Приключенският парк и другите атракциони в Пампорово ще работят до 24-ти септември.

След това курортът започва засилена подготовка за предстоящия ски сезон, когато Пампорово ще бъде домакин на Световната купа по сноуборд.

Летният туристически сезон запазва нивата на миналогодишния, който беше най-силният за последните 12-13 години, отчитат от Пампорово.
През тази година се навършват 90 години от основаването на известния планински курорт.

С всяка следваща година, все повече туристи предпочитат да прекарват част от лятната си ваканция на планина, подчерта изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Хората се стремят към все по-здравословен начин на живот и да бъдат повече сред природата.

Атракциите, които планините предлагат през последно време стават все повече и все по-интересни за малки и големи. Това е една тенденция в световен мащаб, посочи Беляков.

Едни от най-посещаваните места от туристите в Пампорово са Адвенчър паркът, който предлага много забавления за децата, кулата Снежанка, от която се разкрива красива 360-градусува гледка към Родопа планина, велопаркът също е много популярен за любителите на планинското колоездене.

Пампорово ще търси минерална вода, което ще му помогне да се развива успешно като целогодишна туристическа дестинация.

Ние полагаме големи усилия през последните години да развием този сегмент, дори без минерална вода, което обаче има своите лимитирани възможности и в дългосрочен план категорично бъдещето на Пампорово е да открием минерална вода в периметър не повече от 5 км от територията на курорта, сподели Беляков.

Затова ще се търсят различни възможности за финансирането на няколко сондажи в Пампорово.

Междувременно в курорта продължава монтирането на новия шестседалков лифт от Малина до кулата Снежанка.

Очаква се той да работи за откриването на зимния сезон.

Лифтът е от най-ново поколение с откачащи се седалки и модерен задвижващ механизъм. Капацитетът му е за 3000 човека на час.

Мариян Беляков допълни, че към момента ранните записвания вървят добре и при едни нормални условия и хубава зима Пампорово ще имаме успешен ски сезон.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура