Николай Мелемов стана кмет на годината в категория туризъм и култура

16 Sep, 2023

Кметът на Смолян Николай Мелемов спечели престижната награда “Кмет на годината” за мандат 2019-2023г. за средна община (с население от 20 000 до 50 000 жители) в категорията туризъм и култура.

Конкурсът “Кмет на годината” е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас.

През 2023 г. онлайн надпреварата се провежда за 11-та поредна година и обхваща целия 4-годишен мандат на органите за местно самоуправление – 2019-2023 г.

Победителите ще бъдат наградени на официалната церемония “Кмет на годината” за мандат 2019-2023. Тя ще се състои на 19 септември 2023 г. от 13.00 ч., в хотел „Маринела“ в София. Церемонията ще бъде излъчена по БНТ1 на 21 септември от 21.00 ч.

Организатор на конкурса и церемонията е националната медия Kmeta.bg, чието основно внимание е насочено към работата на всички 265 общини с над 120 000 служители.

Целите на инициативата са:

– да даде възможност на гражданите да дадат своята оценка на кметовете в различни сфери на дейност;

– да насърчи и покаже добрите практики на местната власт;

– да стимулира кметовете да работят по-усърдно за решаването на проблемите на своите населени места и граждани.

На специално създадената за националния конкурс платформа – kmetnagodinata.bg, българите гласуват и така изразяват гражданската си позиция и поставят всяка година оценка на работата на кметовете и техните екипи.

За 11 години конкурсът “Кмет на годината” се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите.

Платформата дава възможност за обмяна на идеи между градоначалниците за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин.

Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили, и да разказват за своите предимства и постижения.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура