Почистиха района на Горски парк Амзово и близката панорамна отсечка

15 Sep, 2023

Служители на Южноцентрално държавно предприятие и Държавно горско стопанство Смолян почистиха района край Горски парк „Амзово“ и крайпътната отсечка в близост до парка.

Акцията е част от инициативата World Clean Up Day,  подкрепена от bTV Media Group чрез кампанията „Да изчистим България заедно” – най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

11-тото издание на кампанията „Да изчистим България заедно” обединява институции, неправителствени и бизнес организации, и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда, а надсловът под който се провежда у нас тази година, е „Готови сме!“.

Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

 

Снимки: ЮЦДП

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура