Община Доспат се включва в кампанията “Да изчистим България заедно“

14 Sep, 2023

Кампанията “Да изчистим България заедно“ отново ще бъдат част от Световния ден на почистването през 2023 година с традиционните мащабни акции

За 11-тото издание на кампанията  „Да изчистим България заедно”  отново ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Кампанията, която е част от проекта на bTV Media Group „ДОБРИЯТ ПРИМЕР“, ще се проведе отново в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2023г. Световният ден на почистването на планетата, в който за седми пореден път ще се включи и България, ще се проведе на 16 септември.

Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под надслов „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. През 2023г. именно най-малките жители на страната ни ще поведат България по пътя към опазването и по-отговорно отношение към природата, рамо до рамо със своите приятели, родители и всички нас.

В тази връзка Ви приканваме добросъвестно и отговорно да извършите оглед на района около жилища /градини Ви и в оставащите дни до 16 септември 2023 г., когато ще се проведе заключителният етап на Кампанията да организирате и изпълните необходимите практически мерки за цялостното почистване и облагородяване на прилежащите към обекта Ви терени.

Всеки участник може да отбележи на Картата на кампанията на bTV Media Group  мястото, което е почистил като качи снимка преди и след почистването, брой на доброволците в конкретната акция и площта, която е почистена.

По Ваша заявка можем да Ви окажем съдействие като извозим до Регионално депо за твърди битови отпадъци в с. Барутин събраните отпадъци.

Нека заедно проявим съпричастност и грижа за опазване и поддържане на чиста, приветлива и жизнена околна среда!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура