Мадан спечели престижна награда като уникална туристическа дестинация

10 Sep, 2023

Община Мадан и всички ние – нейните жители, получихме огромно престижно отличие, което бе присъдено от националната кампания „Чудесата на България”, обяви кметът Фахри Молайсенов.

Наградата е за новия облик на Мадан, като уникална туристическа дестинация. А кристалната зала „Родопски кристал“, заедно с рудника – музей “Сполука“ и пещера „Шаренка“ са номинирани за „Атракция на годината“.

Отличието ми бе връчено от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел по време на Третият международен форум „Бранд България. Докосни Чудесата“.

Форумът се организира от българското представителство на Европа Ностра – Общество „Културно наследство“ медия „Стандарт“, което обединява експертизата на културни и туристически неправителствени организации, фондации и висши учебни заведения.

На събитието присъстваха министърът на културата Кръстю Кръстев, вицепрезидентът на Европа Ностра Пейт Яспър, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, народни представители, евродепутати, кметове, историци, археолози.

По време на форума бе представен и „Бранд Родопи“, който стартира още преди две години. Той цели да покаже на туристите многообразието на културно и природно наследство, както и заедността на етносите, живеещи в Родопа планина, като в същото време да създаде единна туристическа дестинация, която да привлече повече туристи, включително от Балканите.

Сред акцентите бе и представянето на възможностите за финансиране на проекти от новите оперативни програми, включително INTEREG, както и съвместни проекти в рамките на Атинския хъб за културно наследство.

Благодаря за признанието и за високата оценка на в. „Стандарт”, единствената медия, която ежегодно организира най-голямата кампания, свързана с опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на България – „Чудесата на България”, сподели кметът на Мадан.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура