Летният сезон в Пампорово продължава до 24 септември

05 Sep, 2023

Летният сезон в Пампорово продължава с пълна сила, като отворени до 24-ти септември (включително) остават Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, Приключенски парк Язовира, както и други атракциони.

Пампорово впечатлява летовниците с атрактивна седмична активна програма, която включва ежедневни разнообразни приключенски преходи, турове и екскурзии на чист планински въздух сред родопската природа.

Интересен факт за Пампорово е, че той е класифициран от здравното министерство като климатичен курорт.

Основен акцент в програмата на курорта е горската терапия и климатолечението, като се предлагат ежедневни леки пешеходни разходки в района на курорта, на места с доказано висока отрицателна йонизация и специфични зони със силна фитонцидна наситеност.

Маршрутите са изключително приятни, с лека до средна трудност и продължават между час и час и половина (с изключение на екскурзиите).

Няколко причини да се включиш в седмичната активна програма в Пампорово: 

  • Високите нива на отрицателна йонизация, фитонциди, кристално чист въдух, тишина и спокойствие в региона спомагат за подобряване на физическото и психическото състояние.
  • Активността на открито сред природата е полезна за намаляване на стреса и тревожността, както и подобрява концентрацията и креативността.
  • Можеш да запечаташ всеки спомен със запомняща се снимка от любима локация. Удивителните места в курорта са идеални за снимки, които можеш да качваш в социалните мрежи и да отбележиш @pamporovo.me, за да запазиш спомена за дълго!
  • Активната програма е разнообразна и предлага различни активности с леко до средно натоварване.
  • Наред с всички останали ползи, физическата активност в планината подобрява настроението и спомага за по-спокоен сън.

През септември в сила са специални промоционални пакети за настаняване в хотел Перелик 5* с цени започващи от 80 лева на човек с включена закуска и ползване на най-големия и оборудван СПА център в района.

Всички актуални оферти и предлагани услуги в курорта можете да откриете на www.pamporovo.me

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура