Ценителите на ретро автомобили в Смолян си имат клуб

04 Sep, 2023

Смолян има Авто-Мото Ретро Клуб, който съхранява превозни средства от миналото с различна визия и предназначение.

Сдружението има за цел да защити интереса на собствениците на ретро-коли и да го разграничи от старите автомобили в законодателен план.

Организирането на изложбени инициативи, разпространението на информация от технически, правен и друг характер също са важни за собствениците.

Членовете са хора с различни професии и занимания, обединени от любовта към техниката и историята.

Не е тайна, че някои от най-големите сбирки на ретро автомобили са сред най-любопитните места за посещение за младото поколение и повод за известна носталгия сред по-възрастните.

„Обединява ни любовта към ретро возилата“, категоричен е Владимир Кехайов – председател на клуба и собственик на сериозна колекция от ретро автомобили.

За много хора първият автомобил е свързан с много вълнения, категоричен е той.

„Всяка следваща покупка правехме с голямо желание и много грижовно отношение, защото преди няколко десетилетия автомобилът беше първо луксозна стока, а след като навлезе в ежедневието, хората започнаха и да разбират повече от устройството, моделите и производителите“, сподели Кехайов.

Сдружението е с отворен характер и няма политически характер, като можете да се обърнете за информация на имейл: avtoretro_smolyan@abv.bg  .

 

Снимки: Facebook

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура