Мадан празнува 70 години от обявяването си за град

25 Aug, 2023

Уважаеми жители и гости на Мадан,

На 22 август 1953 година село Мадан, Маданска околия е признато за град.

За мен е чест да Ви поздравя по повод 70-годишнината на град Мадан и Деня на миньора!

Щастлив съм да отбележим за поредна година заедно тези празнични дни, които винаги идват с огромно вълнение у всички нас, защото ни обединяват с любовта към родното място, гордостта, че сме част от него и стремежа да превърнем Мадан в град с европейско самочувствие и амбиции за динамично развитие.

Поздравявам всички, които обичат нашия град и с воля, надежда и с труда си допринасят за неговото развитие…

Уверявам Ви, че въпреки трудностите, нашите усилия са насочени единствено към това да решаваме проблемите и да работим за всички Вас.

Дългът ни е да запазим наследеното, да множим направеното в днешно време и да предадем на поколенията след нас духа и традициите на нашия град!

Мадан е част от живота на поколения миньори и рудокопачи. Неговата история и съдба са свързани с рударството. За много от Вас рудодобивът е не само съдба и вдъхновение, а и начин за препитание.

Дълбока признателност към труда на всички бивши и настоящи работници, трудещите се в тази сфера, за неуморните усилия, отговорността, риска и търпимостта, с които изпълняват своите задължения.

Скъпи маданчани от близо и далеч, приятели,

нека да продължим да обичаме Мадан и пренасяйки през вековете трудолюбието и мъдростта, да ги вложим в съвременното му развитие!

Пожелавам на всеки един от Вас, на хората по света, свързани с нашата община, както и на всички гости и приятели, много здраве, спокойствие и оптимизъм.

Весели празнични дни!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура