Родопа и Левски (Карлово) завършиха на равно в оспорван мач

13 Aug, 2023

Родопа спечели само точка при гостуването си на Левски (Карлово), а от смолянския тим изразиха претенции към главния рефер на двубоя.

Мачът от втория кръг на Трета лига- Югоизточна група завърши при резултат 1:1.

Срещата започна силно за тима воден от старши треньора Кириякос Георгиу и още в 17-та минута Родопа вече водеше с 1:0.

До гола се стигна след перфектно центриране от страна на капитана Теодор Стефанов, след което Михаел Кисьов с глава успя да вкара коженото кълбо в противниковата врата.

Малко преди това, Владимир Драмалиев имаше много добро положение за гол, след центриране по фланга и пропусната към него топка от страна на Кисьов.

През вторите 45-минути, футболистите на Родопа продължиха да диктуват играта. Само три минути след подновяването на играта, Даниел Кутев направи страхотен пробив и съответно подаде към Михаел Кисьов, но ударената от него топка мина на сантиметри от напречната греда.

Последваха още пропуски за гостите, като такъв имаше и Николай Тихомиров.

Домакините изравниха след контраатака в 74-та минута с гол на Никола Грозданов. Атаката бе позволена от главния съдия въпреки, че след изпълнен корнер за Родопа, Антон Белюков бе контузен и се наложи да напусне играта и вместо да отсъди нарушение, Гурков от Сливен позволи на тима от Карлово да изиграе положението си.

Последваха още спортни решения на главния рефер и показване на картони.

Стигна се и да втори жълт и съответно червен за Атанас Робов, който на пенала игра с топката, но бе изгонен от игра. Без да бъде с нищо предизвикан от мениджъра на Родопа, той също получи картон.

„Мачът беше изцяло наш. Имахме пет чисти положения. Съдията категорично ни ощети. Робов взима топката и получава втори жълт картон и съответно червен, Иван Караиванов и Антон Белюков напуснаха играта контузени. Много силна игра показаха моите момчета, за което ги поздравявам“, коментира след срещата треньорът на Родопа Кириякос Георгиу.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура