Кметът на Девин: Градът живее с пулса, мечтите и надеждите на всеки един от нас

12 Aug, 2023

С пъстра фолклорна програма, хора и много веселие стартира Празникът на Девин и минералната вода.

Официалното му начало бе дадено от градоначалникът Здравко Иванов.

“Скъпи жители и гости на град Девин, щастлив съм, че за поредна година заедно отбелязваме Празника на Девин и минералната вода! Това мероприятие на нашия град отразява всички нас- нашето многообразие, емоции и действия. Но за да имаме основание да се поздравим в този ден, нашите предшественици са работили така, че Девин да го има, да расте, като град, поверен на нас- техните наследници. Сега е наш ред да доизграждаме, развиваме и подреждаме града, в който сме родени или сме избрали да създадем дом и семейство. Девин е прекрасен град – символ на богато историческо…град с уникални забележителности и атмосфера.

Нищо не може да съществува само по себе си. Градът живее с пулса, мечтите и надеждите на всеки един от нас. Независимо от конюнктурата, независимо от тежките предизвикателства на времето, позитивизмът и желанието да вървим напред, ще ни даде основание да се гордеем със себе си”, каза в стъпителното си слово Иванов.

Той подчерта, че е щастлив, че с общи усилия всички заедно имат вярата и силата, както да мечтаят, така и да сбъдват мечтите си за развитието на Девин.

“Благодаря на всички, които обичат града ни и с воля, надежда и с труда си допринасят за неговото развитие и просперитет. .Уважаеми съграждани,

на всички Вас и на гостите на Девин, пожелавам здраве, щастие, успех във всичко, към което се стремите и много нови благодатни начинания за добруването на гражданите на Девин! Честит празник!”, каза още в приветсвието си Иванов.

Председателят на Общински съвет – Девин Наташа Василева също поздрави гостите на празника.

“Девин е от онези места, които ни карат да затаим дъх и да се преклоним на величието на заобикалящото ни”, каза в словото си още Василева.

Музикалната програма бе открита от Гайдарски състав към ОДК – Девин, след което на сцената се изявиха фолклорните изпълнители Божидар Златков, Радостина Николова, Иван Паланов, Ати Молова, Хамид Имамски и Гуна Иванова.

Между официалните гости на празника бяха народните представители Анджей Джандев и Хайри Садъков, кметовете на Борино, Неделино и Мадан – Мустафа Караахмед, Боян Кехайов и инж. Фахри Молайсенов, директорът на Филиала на Варненския свободен университет доц. Д-р Анелия Пържанова. На сцената бяха още зам. – кметовете на Община Девин Дияна Чаушева и инж. Николай Юруков.

По случай празника, “Девин” ЕАД подсигури безплатна минерална вода и други продукти на компанията за стотиците жители и гости, които изпълниха тази вечер площад “Игор Юруков” в родопския град.

Поздравителни адреси бяха получени от президента на Република България Румен Радев, Силвия Георгиева – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, Янка Такева – председател на синдиката на българските учители, Даниел Панов – председател на УС на НСОРБ, Татяна Спасова – председател на Общински съвет – Мизия и Валя Берчева – кмет на Община Мизия.

Празникът продължи със спортни турнири по плуване и футбол, демонстрационна партия шах, детски забавления и още много фолклорни изпълнения.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура