Народно веселие и спортни турнири за празника на Девин и минералната вода

08 Aug, 2023

Колоритна фолклорна програма, спортни турнири и демонстрационна партия шах, са част от официалната програма, с която ще бъде отбелязан Празника на Девин и минералната вода – 11 и 12 август.

Началото ще бъде дадено в петък с турнир по футбол, който ще се състои на спортна площадка в кв. Врътлек.

Официално празникът ще бъде открит същия ден от 19:00 ч. от кметът на Община Девин Здравко Иванов на площад “Игор Юруков” пред Дом на културата.

Вечерната програма ще продължи на открита сцена с изпълнения на Гуна Иванова, Хамид Имамски, Ати Моллов, Иван Паланов, Радостина Николова и Божидар Златков.

През съботния ден продължават футболните надпревари, като от 10:00 часа стартира и турнирът по плуване, който ще се състои във външния басейн на СПА хотел “Орфей”.

В 13:00 часа ще стартира демонстрационна партия шах в обособеното за целта поле в парк „Острова“, като фигурите ще бъдат на разположение на желаещите да играят шах до 17 часа.

Вечерният концерт е с начален час 19:00 часа, като на сцената на площад “Игор Юруков” ще се качат Анна Мария, Формация “Звезди”, Стоян Петков, Галина Димитрова и Даниел Караасенов.

Организатор е Община Девин.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура