Неделино ще има модерна Спешна медицинска помощ

02 Aug, 2023

Осем години отнема на Неделино организацията по предоставяне на помещение за филиал на Спешна медицинска помощ в общината. Това стана ясно от думите на кмета Боян Кехайов в ефира на БНР.

Филиалът трябва да се изгради по големия проект за Спешната помощ, но първоначално общината изпуска всички срокове да кандидатства по него и е включена по-късно със съдействието на тогавашния зам.-министър на здравеопазването д-р Персенски, разказа кметът.

„В момента се работи и се радвам, че в Неделино се случва нещо, което ще бъде от помощ на всички граждани, тъй като това е една услуга, която е животоспасяваща“, коментира Кехайов.

Очаква се модерният филиал да бъде изграден до края на годината. „Ще има ново оборудване, ще има и възможности за настаняване до 72 часа на пациенти“, обясни градоначалникът.

Помещенията са в центъра на града, пред сградата ще има голям паркинг, който ще дава възможност на спешните коли да потеглят без да губят време, а самите кабинети ще са в непосредствена близост до тези на личните лекари. Сградата ще отговаря на европейските стандарти.

Боян Кехайов добави още, че мястото е в центъра на града, комуникативно е, удобно за всички жители на общината, с възможност за маневриране на линейки и паркиране на лични превозни средства.

„Най-важното е, че едно от изискванията беше да бъдат близо до кабинетите на личните лекари, така че в тази сграда на първия етаж всички лични лекари, които обслужват населението на град Неделино – пет на брой джипита, са в същата сграда. Т.е. има възможност да се търси консултация веднага от личните лекари, които познават най-добре състоянието на пациентите“, сподели кметът.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура