Община Неделино планира изграждане на околовръстен път

01 Aug, 2023

Община Неделино ще се стреми към реализирането на поредна амбициозна цел за изграждане на околовръстен път, обяви кметът Боян Кехайов в интервю пред БНР.

„Една идея, която имам и смятаме да я реализираме, но тя естествено, че ще прехвърли рамките на този управленски мандат, а ще бъде като програма за следващия, това е връзката между село Изгрев за село Еленка, за осъществяване на един околовръстен път, който да може при провеждане на масови мероприятия в центъра на Неделино или в населеното място да се яви като ринг, като заобиколен път към общината и да обслужва част от населените места, които могат без да влизат в Неделино да пътуват към републиканските пътища”, сподели кметът.

Боян Кехайов подчерта, че жителите на Неделино се радват на 100% ремонтирани републикански пътища на територията на общината.

Пътят от разклона за Златоград, през центъра на Неделино в посока Бял Извор е основно ремонтиран с два пласта асфалт, посочи градоначалникът.

Община Неделино има голяма амбиция да намери финансиране за пътя Неделино-Крайна-Долен за довършване на трасето.

Ще обявим обществена поръчка за асфалтиране на пътя от Гърнати до Средец, като обществена поръчка с чакащо финансиране е отсечката от Средец до разклона за пътя Неделино-Бял Извор, посочи Кехайов.

Общинската управа има и осигурено финансиране за почистване на речното корито на река Неделинска.

Междувременно в Неделино стартира изграждане на нов център за спешна медицинска помощ, който ще се намира в сградата на бившия ученически пансион под обществената трапезария.

Проектът се осъществява от Министерство на здравеопазването, а Община Неделино отстъпи правото на строеж.

Чрез този нов медицински център жителите на нашата община ще имат възможност да получават по-добри и качествени здравни услуги, подчерта Кехайов.

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура