Обявиха конкурс за директор на Планетариума в Смолян

19 Jul, 2023

Община Смолян обяви конкурс за заемане на длъжността „Директор” на Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория ” (ПАО) – Смолян.

І. Изисквания за длъжността.

  1. Минимални изисквания за заемане на длъжността:

а/ Образование – висше, образователно – квалификационна степен „Магистър”;

б/Професионално направление – „Физически науки” и/или „Астрономия“, специалности:

„Физика“ и/или „Астрономия“;

в/Общ професионален опит 3 години.

  1. Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите: а/Научно звание или научна степен, професионално-квалификационна степен;

б/ Допълнителна квалификация и/или специализация в областта на физическите науки; в/ Участие в разработването и реализацията на програми и проекти;

г/ Чуждоезикова подготовка; д/ Компютърна грамотност.

ІІ. Характер на работата.

  1. Организация, ръководство и контрол на цялостната работа в Общински културно- образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян, като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити;
  2. Отговаря и контролира спазването на вътрешния ред в Общински културно- образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян, опазването на собствеността, управлението и стопанисването на имуществото, ефективното, целесъобразно и законосъобразно изразходване на финансовите средства и спазването на финансовата дисциплина.
  3. Контролира и отговаря за спазването на нормативните документи, свързани с разходването на бюджетни средства и изпълнението на бюджета.
  4. Директорът представлява Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян пред компетентните органи.

ІІІ. Начин на провеждане на конкурса.

  1. Допускане по документи.
  2. Защита на Програма за дейността и развитието на Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян за период от четири години, подробно разработена за първата от тях.
  3. Интервю. Комисията оценява кандидатите, участващи в интервюто по следните критерии:
    • Управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати;
    • Организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян;
    • Познаване и прилагане на нормативната уредба в областта на културата, опазване на културното наследство, образованието, както и други нормативни актове, свързани с организацията на дейността и управлението на Общински културно-образователен център

„Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян;

3.4 Способност за прилагане на иновационни решения в рамките на Правилника за дейността и организацията на Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян и всички други указания и процедури свързани с дейността на центъра.

ІV. Необходими документи за участие в конкурса.

  1. Заявление за участие в конкурса, в което да е посочен и номер на телефон, за връзка с кандидата.
  2. Професионална автобиография- CV европейски формат;
  3. Документ за завършена степен и специалност на висше образование /копие заверено от кандидата/;
  4. Документ за научно звание или научна степен, за професионално-квалификационни степени, ако кандидата притежава такива /копия/.
  5. Документи, удостоверяващи трудовия стаж – трудова книжка, служебна, осигурителна книжка /копие заверено от кандидата/.
  6. Други документи, ако кандидатът притежава такива – за допълнителни умения и квалификации, компютърна грамотност, владеене на чужд език/ копие заверено от кандидата/.
  7. Декларация по Образец №1 /публикувана на страницата на Община Смолян / след обявлението за конкурса.
  8. Програма за дейността и развитието на Общински културно-образователен център

„Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/, за период от четири години, подробно разработена за първата година, в 5 екземпляра всеки от който подписан от кандидата, в обем не повече от 10 стр.

Програмата съдържа:

а/ анализ   и   оценка   на   състоянието   на   Общински   културно-образователен   център

„Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян; основни проблеми на функционирането му;

б/ тенденции и възможности за развитието на Общински културно-образователен център

„Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян, като Общински културно- образователен център за създаване на аудиовизуални продукти, популяризиращи астрономията и другите природни науки, като част от културата и образованието и познанията на обществото в тази сфера;

в/ определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на Общински културно- образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ /ПАО/-Смолян, пътищата за постигането им;

г/ планиране и развитие на основните показатели; възможности за усъвършенстване и осъвременяване на обслужването; популяризиране на разпространение и опазване на културното наследство на града и региона;

д/ етапи на реализация на Програмата. Забележка:

  1. Всички екземпляри на Програмата се поставят в отделен запечатан, непрозрачен и ненадписан плик.
  • Предоставените копия от документи следва да бъдат заверени от кандидата с текста

„Вярно с оригинала” и подпис.

3 Ако сред предоставените от кандидата копия на документи има такива, които са на чужд език, следва, те да са придружени от заверен превод на български език.

V.  Срок и място за подаване на документите и разработената Програма.

  1. Документите за участие в конкурса се подават лично от кандидата или чрез негов пълномощник в Община Смолян на адрес: гр. Смолян, п.к.4700, бул. „България” № 12, в деловодството на Община Смолян, ет.1, всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч. Могат също така да се изпратят по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка или чрез куриерска служба на горепосочения адрес. Ако кандидатът изпраща документите си чрез препоръчано писмо или куриерска служба, разходите са за негова сметка. В този случай той следва да изпрати документите си за участие в конкурса така, че да обезпечи тяхното пристигане на посочения адрес, преди изтичане на крайния срок. Рискът от тяхното забавяне или загубване се носи от кандидата.
  2. Документите се подават в едномесечен срок от датата на публикуване на обявата за конкурса в местен вестник и на електронната страница на Община Смолян smolyan.bg. Документи, подадени след изтичане на срока, не се регистрират.

VI.  Други условия:

  1. Конкурсната длъжност се заема за срок от четири години.
  2. Длъжностната характеристика за конкурсната длъжност е на разположение на кандидатите в деловодството на Община Смолян, ет.1, за запознаване.
  3. За допълнителна информация: тел. 0301/6-76 – 54

Списъците и други съобщения във връзка с конкурса ще се поставят на таблото за обяви и съобщения, находящо се на ет. 1 в сградата на Община Смолян, бул. „България“ №12 и на електронната страница на Община Смолян www.smolyan.bg.

Със спечелилият конкурса кандидат ще бъде сключен трудов договор по Кодекса на труда за срок от 4 /четири/ години.

Конкурсната процедура ще се проведе от Комисия, назначена с нарочна Заповед на Кмета на Община Смолян, непосредствено след изтичане на срока за приемане на документите.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура