Пампорово вече има безплатна вело мивка

07 Jul, 2023

За началото на сезона по планинско колоездене в родопския курорт Пампорово е изградена нова велосипедна мивка за удобство на любителите на маутин байка.

На обособените съоръжения колоездачите ще имат възможност безплатно да си измият велосипедите с водоструйки Керхер, след атрактивните спускания по трасетата.

По този начин любителите на велоспорта в планината ще могат да почистват ефективно и безопасно колелата си още в планината.

„Ние се стремим в Пампорово и Родопите да предоставяме условия за планинско колоездене на световно ниво и се радваме, че намерихме партньор в лицето на Керхер, които ни помогнаха да вдигнем нивото на услугите около спортния туризъм в региона.

Очакваме хората да оценят високо случващото се и да се връщат при нас“, сподели вело експертът Асен Рашев.

Ако обичате екстремните забавления, тогава Велопарк Пампорово е мястото, което трябва да посетите.

Той разполага с 15 обособени трасета с обща дължина от над 35 км, подходящи за всички възрасти и ниво на напредналост, и предлага забавления за всички, които обичат да карат колело.

Паркът има много различни пътеки – както за начинаещи, така и за професионалисти.

В допълнение се предлагат и вело уроци, ако тепърва искате да се насладите на този спорт или просто да надградите уменията си.

Вело парк Пампорово е един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене на Балканите и предлага отлични условия – голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различно ниво на трудност, напълно оборудван гардероб за наем на велосипеди и екипировка, както и подготвени вело водачи, които помагат за първи стъпки в маунтин байка или за затвърждаване на уменията.

Спортният календар във вело парка тази година стартира с традиционния за курорта Pamporovo Bike Fest от 28 до 30 юли.

 

  • Снимки: Керхер България / Вело Парк Пампорово

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура