Мелемов към Костадин Велков: Благодаря ти, че представи достойно Смолян

03 Jul, 2023

Кметът Николай Мелемов посрещна Костадин Велков, който спечели три златни и един бронзов медал в дисциплините на силовия трибой на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин’2023.

„Благодаря ти, че представи достойно Смолян и България на това престижно състезание. Продължаваме традицията да подпомагаме участието на наши атлети в игрите на Спешъл Олимпикс.

Изказвам благодарност и на преподавателите и възпитателите за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ти”, каза Мелемов.

Той пожела на Калин да е здрав, успешен и още спортни постижения.

Директорката на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование –Смолян Татяна Бошнакова посочи, че е горда със своя възпитаник, който се представи достойно .

Тя заяви, че за екипа на институцията е изключителна чест и отговорност участието на децата и учениците със специални потребности в различни инициативи с цел тяхното личностно израстване и развитие.

Костадин е на 18 години и е ученик в ПГТТ „Христо Ботев“ в областния град. Това е негово първо участие в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс.

То се осъществи благодарение на подкрепата на община Смолян и съдействието на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Смолян.

Подготовката на Костадин се осъществи с партньорството на фитнес „Грег“, Смолян с треньор Георги Георгиев.

Преди да започне подготовката си по силов трибой, Костадин е бил ученик на Милка Манева, сребърен медалист по вдигане на тежести от олимпиадата в Лондон‘2012.

На срещата при кмета присъстваха още председателят на ОбС Ангел Безергянов, зам.-кметовете инж.Мариана Цекова, Марин Захариев, секретарят Момчил Николов и др.

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс се проведоха в Берлин в периода от 17 до 25 юни.

България беше представена в немската столица от общо 40 атлети с интелектуални затруднения в 9 спорта, а 16 треньори бяха част от делегацията. В рамките на игрите за пръв път беше проведен и Глобален форум за приобщаване.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура