Смолянчанин ще участва в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

13 Jun, 2023

Община Смолян изпраща участник на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин, които ще се проведат в периода от 17 до 25 юни.

Това е 18-годишният Костадин Велков, който е роден в Смолян.

Той е включен в отбора по Силов трибой на международното състезание, информира Община Смолян.

Костадин е ученик в ПГТТ „Христо Ботев“ в областния град, специалност „Автотранспортна техника и технологии“.

Занимава се със спорт от ранна детска възраст. Като малък е тренирал вдигане на тежести, а сега прекарва много време във фитнес залите.

Лично министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изпрати с българското знаме атлетите, които ще представят България на игрите.

Участие в световните летни игри на Спешъл Олимпикс ще вземат 7000 атлета от 190 националности, а за провеждането на турнира под надслов “Непобедими заедно” са ангажирани 20 хиляди доброволци.
Община Смолян за пореден път подпомага участието на спортист в игрите на Спешъл Олимпикс.

Подготовката за участието на атлетите и техните партньори се провежда с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика, Българската федерация по бадминтон, Българската федерация по баскетбол,

Българската федерация по конен спорт, Българската федерация по плуване, Българската федерация по силов трибой, Българската федерация по тенис, Българската федерация по хокей на трева и техните местни спортни клубове.

 

Източник: Община Смолян

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура