Община Златоград цели да подпомага даровитите деца

13 Jun, 2023

В кабинета си кметът на Златоград Мирослав Янчев посрещна три даровити и слънчеви деца- всяко от тях с високи постижения в собствената си област:

-Диана Бозова, която с картините си се заяви на международно ниво, като един изгряващ талант. Диди успява да изведе творческото си вдъхновение, най-напред с подкрепата на майка си, а след това и с помощта на арт педагога Майя Ананиева, с която работят в онлайн среда и днес.

-Виктор Ясенов, който има множество медали от различни плувни състезания. Спортните си качества, Вики демонстрира и развива, участвайки в десетки мероприятия. Днес тренира в Смолян.

-Лъчезар Йорданов, който изработи туристически сайт, с който популяризира Златоград. Работата му беше отличена и от министъра на образованието. Лъчо ми обеща, че един ден ще надгради и подобри и сайта на Община Златоград.

Поканата на градоначалника към тях, както и към Анастасия Балушева, която направи ЦСКА вицешампион по джудо, но днес пътува, е в израз на уважението ми към децата шампиони и техните родители, без които едва ли днес бихме се радвали на успехите им.

Действително, четирите деца са открили място за изява, която не е свързана с обичайния учебен процес и не е в рамката на общото образование, подчерта Янчев.

Затова и вниманието ми към тях е по-особено. Искрено впечатлен съм, че освен изявите си, децата са намерили и пътят към стойностните неща в живота си – нито едно от тях не демонстрира неоправдана самочувствие, претенция или заявка, че заслужава специално отношение. Тези им качества ме правят спокоен, че растат отговорни, разумни и добри деца, които ще бъдат и добри възрастни, сподели кметът.

Той добави: Срещата ми с тях ме мотивира да поставя и началото на инициатива “Добрият пример”. Идеята ми е да показваме тези примери, да увличаме с тях все повече хора, защото:

“Ако до всяко добро същество застане поне още едно, ех, ще започне такъв живот, че само си викам “Дано”.”

Призовавам всеки, който има информация за такъв добър пример – деца или група, в учебна възраст, които се отличават с положителните си качества или прояви, да ни я предостави на ел. поща ObA-zlatograd@zlatograd.bg или телефонен номер 030712551; 0897000764.

Убеден съм, че добрият пример заслужава да бъде показан, а децата ни мотивирани, подчерта кметът на Златоград.

В тази връзка ще предложа на общинските съветници проект на нормативен акт, с който да поощрим даровитите ни деца, допълни Янчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура