Златоградски спортисти постигнаха отлични резултати в редица състезания

05 Jun, 2023

Престижни участия и отлични резултати на национални и международни спортни мероприятия постигнаха местните спортни клубове, сподели кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Златоградските плувци отново спечелиха редица медали и направиха добри времена в различните дисциплини на националния турнир „Младост“ в гр. Пловдив, където премериха сили с над 330 плувци от цяла България.

Децата от ФК „Вихър 1965“, след редица отлични мачове, заеха второ място в крайното класиране на междуобластното първенство Смолян – Кърджали, като от следващия сезон ще мерят сили в регионалната група за юноши-младша възраст за област Пловдив.

Младите футболисти от ФК „Златоград“ взеха участие в престижен международен турнир в гр. Лион, Франция, където с високите си резултати и с доброто си представяне впечатлиха всички останали участници, както и организаторите на турнира.

Четиринадесет годишните момчета от спортен клуб по баскетбол „Златоград“, както и мъжкият баскетболен златоградски отбор, гостуваха в гръцкия град Комотини, където изиграха приятелски срещи с местния клуб „Атлас“, представяйки се достойно и затвърждавайки създадените добри взаимоотношения между двата клуба.

Кметът Янчев благодари на всички спортисти за това, че със своите участия и добро представяне, популяризират Златоград, както в страната, така и в чужбина.

И доказват, че спортът се развива успешно и в общини като нашата, допълни той.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура