Пампорово става водеща дестинация за приключенски туризъм

01 Jun, 2023

Планинският курорт Пампорово се готви за предстоящия летен сезон, който ще предложи на туристите много приключения, забавления и активности на кристално чист въздух сред природата.

Курортът е известен с високите нива на отрицателна йонизация на въздуха и се налага като предпочитано място за семеен туризъм, подходящ за малки и големи през лятната ваканция.

Веднъж докоснали се до красотата и прохладата на Родопа планина, ще искате да се връщате отново и отново в Пампорово за своята лятна почивка.

Пампорово възражда региона като дестинация за климатолечение, възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система, в унисон с природните ресурси.

На територията на курорта гостите могат да се включат в активна седмична програма „Горска терапия с ежедневни разнообразни пешеходни и вело турове.

Приключенски парк Язовира отново ще има обособени зони за активности и релакс. Всички посетители могат да се възползват от атракциите, подходящи както за деца, така и за възрастни – въжена градина, нинджа парк, фитнес на открито, риболов, детски тролей, спускане с туби, разходка с колела и много други.

Пампорово се превръща във водеща дестинация за приключенски туризъм, който предлага на туристите незабравими моменти като посещение на пещери, разходка с джип – сафари, скално катерене, посещение в Роженската обсерватория, изследване на археологически крепости и много други.

Опознай Пампорово и Родопите с приключенски турове и екскурзии

Интересът към Пампорово е засилен и по отношение на възможностите за конферентен туризъм, като курортът се налага като водеща дестинация за конгреси и тийм билдинг.

Конгресен център Перелик е разположен на площ от 2 700 кв.м. и представлява добре планиран и осигурен на най-високо техническо ниво комплекс от 5 зали с общ капацитет от 1100 места.

Един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона – Велопарк Пампорово предлага голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различно ниво на трудност, напълно оборудван гардероб за наем на велосипеди и екипировка, както и подготвени вело водачи, които помагат за първи стъпки в маунтин байка или за затвърждаване на уменията.

Емблематичният за Пампорово хотелски комплекс Перелик 5* разполага с модерен медицински център, част от Body & Soul Spa Lounge, който предлага на своите гости активни програми и процедури за профилактика и възстановяване, високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина и спокойствие.

Планирай своята лятна почивка с до 30% отстъпка в хотел Перелик 5*.

Повече информация за актуалните промоционални оферти за настаняване и всичко интересно в Пампорово можете да откриете на www.pamporovo.me

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура