В Златоград ще пръскат срещу кърлежи, бълхи и комари

30 May, 2023

Община Златоград информираме гражданиче, че на 2 юни (петък) ще се проведе дезакаризация на тревните площи на обществени места, които ще бъдат обработени с препарати против кърлежи и бълхи.

Пръскането против кърлежи е планирано да започне в 06.00 часа.

Влизането в обработените терени е забранено! Жителите трябва да бъдат особено предпазливи 24 часа след третирането на площите.

Необходим е строг родителски контрол и недопускане навлизането и игра на децата в обработените терени, в периода от 2 до 3 юни.

Собствениците на домашни животни, птици и пчели да ограничат достъпа на животните до обществените тревни площи в горецитирания период.

Обработени, против кърлежи, ще бъдат тревни площи в централна градска част /паркове и алеи/, междублокови пространства на улица „България”, ул. „Стефан Стамболов”, ул. „Беловидово”, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Ахрида”, ул. „Миньорска”, стадион, детски градини, детска ясла, детски площадки и прилежащи площи.

Всички третирани площи ще бъдат обозначени с предупредителни табели.

Ларвицидна обработка на заблатени места в речните корита и дерета на територията на град Златоград,  с цел намаляване на комарните популации. Ще бъдат обработени против комари 15 дка площи.

Дезакаризационните и дезинсекционните мероприятия ще бъдат извършени от „ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ БГ” ООД  гр. София.

В същия период предстоят и превантивни дейности, свързани с ограничаване на присъствието на влечуги по паркове, детски площадки, алеи и зони за отдих, както и на други обществени места, чрез обработка със специфични репелентни препарати.

Препаратите съдържат активни ароматни есенции, които държат влечугите далече от третираните места, не са отровни и не нараняват самите влечуги, не причиняват вреда на други животни, хора или на околната среда, увериха от Община Чепеларе.

При невъзможност дейностите да бъдат реализирани, поради лоши метеорологични услови, същите ще бъдат отложени за идната седмица, допълниха от местната управа.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура