Главната улица на Неделино ще бъде преасфалтирана

15 May, 2023

Стартира основен ремонт на републиканския път Бял извор-Неделино-Златоград, след искане от кмета на Неделино Боян Кехайов към Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Стойността на проекта е над 5 млн. лева.

В срок до 6 юни 2023 г. общо 10 км от републиканския път ще бъдат основно ремонтирани, посочи кметът Кехайов.

Ремонтните дейности включват и преасфалтиране на главната улица на Неделино “Александър Стамболийски”, в участъка от бившата текстилна фабрика до кръстовището за село Бял извор (срещу бившето основно училище).

Временно ще бъде ограничено движението и затова се апелират всички жители на град Неделино, които имат паркирани автомобили по улица “Александър Стамболийски” да ги преместят, за да не пречат на тежката механизация, която ще работи на терен.

Поел съм ангажимент да оказвам съдействие за безпроблемната работа на територията на Община Неделино, тъй като благоустрояването на републиканската мрежа, в това число и главната улица на града ни е в интерес на всички нас, увери градоначалникът.

След приключване на строителните дейности Община Неделино може би ще е първата община в Република България с 100% основно ремонтирани пътища от републиканската пътна мрежа, които от 30 и повече години очакваха този момент, подчерта Кехайов.

Междувременно подходът към двора на училището в Неделино и част от улица “Детелина” са вече асфалтирани.

Кметът Кехайов благодари на преподавателите, които поставиха проблема.

Градоначалникът изрази радост за успешното му разрешаване.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура