България триумфира на Световното първенство по риболов в Девин

15 May, 2023

Националният отбор на България стана световен шампион по спортен риболов на хищници, на което домакин бе Девин.

Българските риболовци бяха най-добри в международната надпревара, в която участие взеха общо 17 отбора. Втори са представителите на Чехия, следвани от тима на Италия.

В индивидуалното класиране представителите на България – Тодор Костадинов и Люси Дремалов, са съответно първи и втори, а трети се класира Давид Недроти от Италия.

На четвърта позиция е капитанът на родния национален отбор – Георги Гетов, който е в челните места в световната ранглиста и е представител на КСР „Михалково“.

В официалната церемония по награждаване, която се проведе пред Културен дом – Девин участие взеха президентът на световната федерация по спортен риболов проф. Уго Клаудио Матеоли, Барбара Дуранте – генерален секретар на световната федерация по риболовни спортове , кметът на Община Девин Здравко Иванов и Георги Михайлов Стефанов – председател на Българска федерация по риболовни спортове.

20-то Световно първенство по риболов на хищници се проведе на 13 и 14 май по поречието на река Въча.

В него участваха още представители на Босна и Херцеговина, Хърватска, Унгария, Латвия, Молдова, Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Украйна и Монголия.

Девин бе домакин на същия шампионат и през 2021 г.

 

Снимки: Община Девин

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура