Община Неделино ще има 100% основно ремонтирани републикански пътища

14 May, 2023

Удовлетворено е искането от страна на кмета на Неделино Боян Кехайов към Министъра на регионалното развитие и благоустройството за довършване на основния ремонт по Републиканския път Бял извор-Неделино-Златоград.

В срок до 6 юни 2023 г. общо 10 км от републиканския път ще бъдат основно ремонтирани, сподели кметът Кехайов.

Ремонтните дейности включват и преасфалтиране на главната улица на Неделино- “Александър Стамболийски”, в участъка от бившата текстилна фабрика до кръстовището за село Бял извор (срещу бившето основно училище).

На 14 и 15 май 2023 г. ще започне фрезоването на старата асфалтова настилка и подмяна на част от водопровода по тази улица, отбеляза Кехайов.

Временно ще бъде ограничено движението и затова се апелират всички жители на град Неделино, които имат паркирани автомобили по улица “Александър Стамболийски” да ги преместят, за да не пречат на тежката механизация, която ще работи на терен.

Поел съм ангажимент да оказвам съдействие за безпроблемната работа на територията на Община Неделино, тъй като благоустрояването на републиканската мрежа, в това число и главната улица на града ни е в интерес на всички нас, увери градоначалникът.

Стойността на проекта е над 5 млн. лева, информира кметът на Неделино.

Възложител е Агенция “Пътна инфраструктура” чрез Областно пътно управление-Смолян. Изпълнител на проекта е фирма “ГРОМА ХОЛД” ЕООД.

След приключване на строителните дейности Община Неделино може би ще е първата община в Република България с 100% основно ремонтирани пътища от републиканската пътна мрежа, които от 30 и повече години очакваха този момент, подчерта Кехайов.

Като кмет на Община Неделино Кехайов благодаря на всички, помогнали за стартирането на този мащабен проект и за гласуваното доверие и желае спорна и безаварийна работа!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура