Европейска година на уменията ще се проведе в Смолян

12 May, 2023

Областен информационен център-Смолян организира „Европейска година на уменията 2023 г.“, което ще се състои на 17 май 2023 г. от 10,30 ч. на площад „Свобода“ в гр. Смолян.

Събитието е част от Общата кампания на мрежата от Областните информационни центрове и е във връзка с обявената от Европейската комисия Европейска година на уменията. Участие в събитието ще вземат различни образователни институции, Бюро по труда, НПО и др.

Европейската комисия се стреми да даде нов тласък на ученето през целия живот, като популяризира възможности, проекти и дейности за развитие на нови умения. Европейската година на уменията поставя професионалните способности в центъра на вниманието.

Основната цел е в рамките на тази година да се подпомогнат хората да получат правилните умения за качествена работа и да се помогне на фирмите, и по-специално на малките и средните предприятия, да се справят с недостига на умения в Европейския съюз.

Предстоящото събитие ще даде възможност на присъстващите да се запознаят с различни възможности за развитие и повишаване на техните способности.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура