Кметът Мелемов: Mожем да направим Смолян по-чист, по-уютен и приветлив

03 May, 2023

По традиция Община Смолян организира кампания за пролетно почистване. Тази година тя започва на 3 май и ще приключи на 21 май.

Инициативата е под мотото „Смолян – чист и зелен“.

Сред основните дейности на кампанията са почистване на междублоковите пространства, обществените паркинги и други публични места; градини, детски и спортни площадки; нерегламентирани сметища на територията на общината.

Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях.

Община Смолян ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване.

Гражданите могат да ги получат от 3 до 20 май между 8.30 и 17.00 часа в стая 441 на етаж 4 в сградата на Общинската администрация.

По този повод кметът Николай Мелемов призовава хората да се включат в кампанията, за да направим територията, в която живеем по-красива, по-чиста.

„Основната ни цел не е само да почистим града и да подобрим околната среда, а като се включим лично в кампанията, да станем съпричастни, ангажирани и отговорни Смолян – да бъде по-приветлив и по-привлекателен, както за нас, така и за гостите ни. За да бъде градът ни чист, нека заедно да го пазим и поддържаме“, призовава Мелемов.

Пролетта е сезон, в  който природата се събужда за ново начало. Така и ние, имаме нужда да започнем на чисто. Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата и детските площадки, край пътя или до любимата ни пейка можем да решим заедно, категоричен е кметът.

„Нека всеки един от нас излезе и почисти пред дома си, градинката си  или най-близкия до него тротоар.

Обръщам се и към ръководителите на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии.

С участието на всеки един от нас в почистването ще покажем своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда за нас и следващите поколения”, апелира Мелемов.

Защото със споделени усилия и участието на всеки от нас, можем да направим Смолян  по–чист, по–уютен и приветлив, с „малки действия“ да направим „големи крачки“, подчерта градоначалникът.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура