Планират създаване на Дом за възрастни хора в Златоград

02 May, 2023

Възрастните ни родители, близки, познати имат право на достойни старини, уважение към тях и потребностите им, категоричен е кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Затова и възложих обследване на потребностите, като докладът от него сочи, че една от услугите, от които се нуждае местното население е Резидентна грижа за лица в надтрудоспособна възраст без увреждания (Дом за възрастни хора), сподели Янчев.

„Аз не бих искал да Ви залъгвам и да обещавам Пирийца, за която Община Златоград не разполага със средства”, заяви кметът към златоградчани.

Като че ли убягва на съветниците, че общината е собственик на сградата на пансиона, която също отговаря на потребностите на възрастните, коментира градоначалникът.

Предимствата на сградата на пансиона са безспорни:

Разположена в централна градска част, близо до болница, парк, банкови институции, съд, заведения, пощенски оператори, което дава възможност на ползвателите на услугата да запазят жизнения си стандарт, социалната си среда и навици.

Всички ние знаем колко емоционални и трудно адаптиращи са възрастните хора. Не бива в зимата на техния живот, когато са уязвими, да ги отдалечаваме от обичайния им начин на живот, отбеляза Мирослав Янчев.

Идеята на един такъв център, според мен, е осигуряването на качествена професионална грижа, а не компромис с личността и индивидуалността на всеки. Аз лично бих избрал за себе си именно средата, която предлагам и днес ви представям, допълни златоградският кмет.

 

Снимки: Facebook

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура