Детската ясла в Златоград ще получи нов облик

01 May, 2023

Предстои обновяване на облика и визията на двора в Детска ясла „Мир“ в Златоград, обяви кметът на родопския град Мирослав Янчев.

Предвидено е монтирането на нови детски съоръжения, отговорящи на възрастта и потребностите на децата, както и подобрявяне на прилежащото пространство, допълни Янчев.

Припомняме, че тази пролет стартира обновяването на детските съоръжения в двете зони на Градски парк Златоград.

Започнаха дейностите по подобряване вида на детските площадки на територията на парка в централната част на града, като предвидените мероприятия включват демонтаж на съществуваща ударопоглъщаща настилка, на съществуващи компрометирани детски съоръжения и бетонови настилки, доставка и монтаж на нова настилка, детски съоръжения и елементи на съоръжения.

Планирано е да се монтират комбинирано детско съоръжение за игра, с две пързалки, катерушка и две кули с покрив, три детски въртележки за пазене на равновесие адаптирани и за деца с увреждания, тематични панели за игра на морски шах, учене и общуване, седалки за люлки, декорации за люлки, клатушки – тип ягода и самолет, информационни табели и ударопоглъщаща настилка, посочи кметът Янчев.

Ще се подмени и нарушената настилка на къта за игра на тенис на маса и успоредките и лостовете за набиране, допълни градоначалникът.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура