Неделино събира фолклорни изпълнители от цял свят на фестивал през септември

25 Apr, 2023

Двадесет и втория Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино тази година ще се проведе на 1, 2 и 3 септември, обяви кметът Боян Кехайов.

„Нашите песни, танци, музика и бит пленяват всеки, който се докосне до тях. Родопският фолклор, към който принадлежи и уникалният неделински двуглас, показва богатството от традиции на българския народ. Той ни връща към корените и миналото ни“, сподели Кехайов.

Стотици фолклорни изпълнители от целия свят се очакват да пристигнат в родопския град за колоритното музикално и танцово събитие.

Миналогодишното издание на Фестивала беше уважено от изпълнители и международни групи от Мексико, Индия, Украйна, Босна и Херцеговина, Македония, Египет, Турция и Грузия.

Фестивалът в Неделино вече има своята тежка международна стойност, отбеляза Боян Кехайов.

Припомняме, че лично президентът на България Румен Радев поздрави кметът на Неделино Боян Кехайов, жителите и гостите на Общината, както и участниците във Фестивала миналата година.

„Като едно от утвърдените средища на български фолклор, със съхранени във времето история, култура и традиции, Неделино пленява все повече хора, а фестивалът му привлича все повече участници от чужбина.

С усилията на поколения свои жители Община Неделино успя да запази и превърне в световно достояние уникалното си фолклорно изкуство – неделинския двуглас, посочи президентът Радев.

„Тук пламъкът на българщината гори и създава у всеки гост чувство на гордост и принадлежност, и надежда за бъдещето”, заяви в поздравленито си Радев.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура