Златоград бе домакин на областния етап от ученическите игри по баскетбол

07 Apr, 2023

На 4 и 5 април в Златоград се изиграха срещите от областния етап на ученическите игри по баскетбол, информира кметът Мирослав Янчев.

Игрите за ученици от V до XII клас са част от календара на Министерството на образованието и науката, по правила, утвърдени със заповед на министъра на младежта и спорта.

Те са част от държавната политика, които напълно съответстват на общинската такава, насочена към насърчаване на учащите към двигателна активност, занимание със спорт, създаване на условия за развитие на индивидуалните способности и мотивация за спортно усъвършенстване и изява на учениците.

Състезанията се провеждат по различни видове спорт в няколко етапа: вътрешноучилищен, общински, областен, зонален и финален.

Домакин на състезанията по баскетбол през настоящата учебна година беше ОУ „Васил Левски“ гр. Златоград.

Във възрастова група ученици, V – VII клас, на първо място се класира отборът по баскетбол на ОУ „Васил Левски“ гр. Златоград.

Във възрастова група ученици, VIII – X клас, първо място зае отборът по баскетбол на СУ „Антим I“ гр. Златоград

Във възрастова група ученици, XI – XII, на първо място се класира отборът по баскетбол на Езикова гимназия „Иван Вазов“ гр. Смолян.

Първенците продължават своето участие в зоналния етап на ученическите игри, който ще се проведе през месец април в гр. Пазарджик.

Поздравления за победителите и успех в зоналния етап на състезанията.

 

Снимки: Община Златоград

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура