Обновяват с каменни павета улици в Златоград

04 Apr, 2023

Започна изпълнението и на втората част на обект „Рехабилитация, реконструкция и благоустрояване на улици на територията на гр. Златоград – изпълнение с каменни павета“, обяви кметът на родопския град Мирослав Янчев.

Той включва благоустрояване на улица „Стефан Стамболов“ в участък от търговски обект „Кафе на пясък“ до Гранично полицейско управление Златоград.

И в този участък строителните дейности включват премахване на съществуващата настилка, демонтаж на бордюри и тротоарната настилка, полагане на основа от несортиран трошен камък за пътно платно и нови гранитни бордюри, отбеляза градоначалникът.

Янчев добави, че за пътното платно ще бъдат положени каменни павета 10/10/10 см, а тротоарните площи ще се изпълнят с каменни плочи.

За отводняването на улиците е предвидена подмяна на съществуващите решетки и изграждане на дренаж, поясни кметът на Златоград.

Ще бъдат поставени каменни кошчета за отпадъци и табели с имената на улиците, ще се изгради дървен навес за покриване на контейнери за отпадъци и информационно метално пано, допълни Янчев.

Припомняме, че в началото на пролетта започна изпълнението на обект „Рехабилитация, реконструкция и благоустрояване на улици на територията на гр. Златоград – изпълнение с каменни павета“.

Ще бъдат благоустроени участъци от улиците „Ахрида“ и „Албена“, както и улиците „Тракия“, „Братя Родопски“ и пресечната, свързваща ул. „Ст. Стамболов“ и ул. „Ахрида“, в близост до Музея на просветното дело, посочи кметът Янчев.

С проекта ще се подобри облика на един от най-посещаваните райони на Златоград, а строителните дейности включват премахване на съществуващата настилка, демонтаж на бордюри и тротоарната настилка, полагане на основа от несортиран трошен камък за пътно платно и нови гранитни бордюри, заяви Янчев.

За пътното платно ще бъдат положени каменни павета 10/10/10 см, а тротоарните площи ще се изпълнят с каменни плочи. За отводняването на улиците е предвидена подмяна на съществуващите решетки и изграждане на дренаж, обясни кметът.

Ще бъдат поставени каменни кошчета за отпадъци и табели с имената на улиците, ще се изгради дървен навес за покриване на контейнери за отпадъци и информационно метално пано, увери Янчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура