Откриха моста на обединението в центъра на Мадан

31 Mar, 2023

На официална церемония бе открит новоизградения мост, свързващ улиците „Явор“ и „Обединение“, който ще облекчи движението в централната градска част на Мадан.

Кметът на Мадан Фахри Молайсенов. заедно със собственика на фирмата изпълнител – „Артстой“ ООД Асен Соколов прерязаха лентата на този важен проект.

Новата пътна връзка над Голяма река ще доведе до много ползи за града, като ще облекчи един от най-натоварените участъци по улица „Обединение“, който в бъдеще е предвиден да се обособи в търговска зона, посочи кметът.

Новото пътно трасе е с дължина 31 м. и ширина 15 м., включващ две платна за движение всяко по 5,5 м и по един тротоар от двете страни.

Мостовете понякога са повече символ, отколкото функция – символ на обединение, разбирателство, мир, любов. Символ на съвместната работа между кмет и гражданите, подчерта градоначалникът.

Кметът на Мадан изрази благодарности към всички, които бяха ангажирани с реализацията на проекта, както и към жителите на града, които споделиха емоцията от добре свършената работа.

Такова съоражение се изгражда в Мадан за първи път от 60-те години на миналия век, заяви кметът на Мадан и пожела безаварийно и със здраве да се ползва новата придобивка.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура