РИОСВ-Смолян отбеляза Световния ден на водата с различни инициативи

24 Mar, 2023

С открити уроци и изработване на табла, посветени на опазването и устойчивото ползване на водите, РИОСВ – Смоля и ученици от Смолян отбелязаха Световния ден на водата – 22 март.

В рамките на тазгодишната кампания, която се проведе под мотото „Ускоряване на промяната! И от нас зависи!“, на 22 и 24 март възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ град Смолян и СУ „Кирил и Методий“ град Смолян научиха защо водите са извор на живот и как да ги опазим.

Седмокласниците от СУ „Кирил и Методий“ град Смолян изработиха информационни табла, съдържащи  любопитни факти за водата, нейното опазване и устойчиво ползване , с което  отправиха своя призив „Да пазим водата!“

Световният ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март от 1993 г. насам под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода. Кампанията  насочва вниманието към 2 млрд. души, живеещи без достъп до питейна вода.

Темата на Световния ден на водата тази година  е свързана с ускоряване на напредъка за решаване на кризата с питейната водата и канализацията.

Позовавайки се на древна история от народа кечуа в Перу за колибри, което носи капки вода, за да потуши голям горски пожар, кампанията насърчава хората да направят всичко възможно, за да помогнат за разрешаването на кризата с водата и подобряване на санитарно-хигиенните условия.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура