Редица улици в Златоград ще бъдат реновирани

23 Mar, 2023

Започна изпълнение на обект „Рехабилитация, реконструкция и благоустрояване на улици на територията на гр. Златоград – изпълнение с каменни павета“, обяви кметът на родопския град Мирослав Янчев.

Ще бъдат благоустроени участъци от улиците „Ахрида“ и „Албена“, както и улиците „Тракия“, „Братя Родопски“ и пресечната, свързваща ул. „Ст. Стамболов“ и ул. „Ахрида“, в близост до Музея на просветното дело, посочи той.

Това е първата част от един цялостен проект, който включва благоустроителни мероприятия и на част от ул. „Стефан Стамболов“, отбеляза Янчев.

Обновяват улица „Христо Ботев” в Златоград

С проекта ще се подобри облика на един от най-посещаваните райони на Златоград, а строителните дейности включват премахване на съществуващата настилка, демонтаж на бордюри и тротоарната настилка, полагане на основа от несортиран трошен камък за пътно платно и нови гранитни бордюри, поясни градоначалникът.

За пътното платно ще бъдат положени каменни павета 10/10/10 см, а тротоарните площи ще се изпълнят с каменни плочи. За отводняването на улиците е предвидена подмяна на съществуващите решетки и изграждане на дренаж, обясни кметът.

Ще бъдат поставени каменни кошчета за отпадъци и табели с имената на улиците, ще се изгради дървен навес за покриване на контейнери за отпадъци и информационно метално пано, допълни Янчев.

Финансирането на обекта е осигурено с Постановление на Министерски съвет № 360 от 10.12.2020 г.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура