Златоградски шофьори премериха сили в състезанието Автополигон

22 Mar, 2023

Въпреки дъждовното време, няколко участника премериха сили в състезанието „Автополигон“, организирано от Община Златоград, в партньорство с Районно управление – Златоград и инструктора по шофиране – г-н Филчо Лазаров, сподели кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Шофьорите минаваха умело през трасето, демонстрирайки завидни умения през различни елементи – паркираха перпендикулярно и успоредно МПС, изпълняваха точно указания преди и след тръгване на автомобила, преминаваха през кратък участък с разположени конуси, с цел проверка на контрола върху автомобила, както и за спазване на някои от основните правила от Закона за движение по пътищата.

Инспектор „Пътен контрол“ към РУ Златоград – Александър Бодуров, преди да се даде старт на мероприятието, извърши проверка за алкохол, с техническо средство, на участниците и призова всички за отговорност на пътя и спазване на правилата за движение по пътищата.

Първенец стана Стоил Ангелов, който премина през препятствията най-безопасно и най-бързо.

На второ място се класира Ирон Хаджиев, а трета беше Мария Петрова, с което доказа, че дамите не отстъпват по умения за управление на моторни превозни средства.

Кметът Мирослав Янчев награди победителите и сподели, че целта на проведеното състезание е да се припомни на всички участници в движението по пътищата, колко е важно да се спазват правилата, да не се пренебрегва вертикалната и хоризонтална маркировка по пътното платно, защото това може да спаси живот!

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура