Родопа загуби от Несебър с 0:1

27 Feb, 2023

Родопа записа домакинска загуба от Несебър с 0:1. Единственият гол в двубоя бе дело на Антон Атанасов в 59-та минута.

Двубоят от 21-ия кръг на първенство на Трета лига – Югоизточна група игран днес на sтадион Септември в смолянският квартал Райково, започна с равностойна игра, като първи ситуация пред противниковата врата имаха домакините, когато Христо Ковачев се озова на добра позиция, но за съжаление не се стигна до нищо сериозно.

Първият удар от страна на  футболистите на Несебър в рамката на вратата на Родопа бе едва 39-та минута, когато Валентин Сливов се опита да изненада стражът Тодор Малинов.

Вторите 45-минути започнаха с двойна смяна в състава на гостите, а малко след подновяване на играта, наставникът на Несебър Николай Русев пусна в игра и голмайстора в двубоя.

До попадението се стигна в 59-та минута, след центриране от корнер. Атанасов бе най-съобразителн в наказателното поле на Родопа и успя с глава да вкара топката в мрежата на домакините. Малко след това, отново Несебър имаха добро отиграване, но до гол не се стигна.

Последва и домакински натиск и няколко добри положения, в които възможност да променят резултата имаха Иван Ангелов, Теодор Стефанов и Михаел Кисьов. В 84-та минута футболистите на „Родопа“ имаха претенции и за дузпа, но главният рефер Николай Николов от Хасково, не отсъди такава.

В крайна сметка, лидерите в групата си тръгнаха с 3 точки, а тимът от Смолян записа трета поредна загуба от началото на сезона.

Първо загубиха от Сокол (Марково) с 3:2, в мач за Купата на Аматьорска футболна лига отстъпиха на Спартак (Пловдив) с 1:0, а след това индексираха загуба и от Несебър.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура