Кметовете на Мадан и Рудозем искат развитие на пътната инфраструктура в Смолянско

21 Feb, 2023

Кметът на Мадан Фахри Молайсенов заедно с депутатите Хайри Садъков и Анджей Джандев, както и с кмета на Рудозем д-р Румен Пехливанов проведоха среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и неговия заместник Николай Шушков.

Поводът за инициираната от кметовете среща бе по основни приоритети в развитието на пътната инфраструктура в Смолянския регион, компетентност на МРРБ, а именно:

1. Възможността за предпроектно проучване и проектиране на четирилентов път Асеновград-Чепеларе, което трасе е от изключително значение за развитие на Смолянския регион с целогодишен интензивен трафик.

2.Втората тема бе в спешен порядък да се вземат мерки разчистване пътното платно и укрепване на свлачището в село Тикале от 2018г.

3.Третият въпрос, който бе обсъден е възможността за проектиране на пътя Средногорци-Ерма река, в чийто обхват минава и проходът Печинско.

И по трите теми, получихме уверението на министър Шишков, че в най-кратки срокове ще проучи детайлно нерешените, най-наболели проблеми за всяка община и заедно с кметовете им ще търси възможности за тяхното решение, посочи кметът на Мадан.

Той сподели пред арх. Шишков, че от Община Мадан има внесен проект още през 2018г. за рехабилитация и асфалтиране на 3-километрово трасе от началото до края на града, но разбира се, би било добре проектиране на ново трасе, започващо от село Средногорци до село Ерма река.

По време на срещата Хайри Садъков и Анджей Джандев поставиха и въпросите с пропадналия път Стойките – Девин, където също в най-скоро време трябва да се вземат мерки по възстановяването му и темата с пътя Девин- Борино-Доспат и свързаността на Смолянска област с Община Гоце Делчев.

Двамата, заедно с кмета на Община Рудозем д-р Румен Пехливанов благодариха на министър Шишков за оказаната подкрепа в един от най-приоритетните проекти в Община Рудозем, а именно подмяна на водопроводната мрежа от село Елховец до град Рудозем и последващото рехабилитиране и асфалтиране на пътя.

 

Снимка: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура