Златоград събира жители и гости за Празник на виното

17 Feb, 2023

Винопроизводители от Златоград и гостуващи майстори на червеното питие ще се конкурират на традиционния Празник на виното на 18 февруари в Стария град на Златоград.

Ритуал по зарязване на лозята и дегустации на „напитката на истината“ са включени в празничната програма.

Родопска музика в изпълнение на местни състави ще звучи на мегдана в Стария град. Гостуващи винарски изби ще представят свои продукти.

Дегустациите ще завършат с обявяване на най-добрите винопроизводители, а голямата награда е 200-литров съд за съхранение и ферментация на вино, казаха от Етнографския комплекс. Винопроизводителят, който спечели наградата на публиката, ще получи и специална награда.

Във връзка с нормалното протичане на Празника на 18 февруари от 11,00 до 13,00 часа се затварят за движение на моторни превозни средства улица „Стефан Стамболов” – в участъка от къща за гости „Лили” до сградата на Ел. подстанция – Златоград; свързващите отсечки между улиците „Ахрида” и „Стефан Стамболов” и улица „Ахрида” – в участъка от паркинга към Музей на просветното дело Златоград към заведение за хранене и развлечение „Кафе на пясък”.

Общината приканва жителите в деня на празника да не използват личните си автомобили за придвижване в Стария град, с цел облекчаване на натовареността от МПС по време на провеждане на мероприятието.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура