Захариев: Амбицията ни е през септември обновеният Планетариум да заработи

08 Feb, 2023

Амбицията ни е през септември обновеният Планетариум да заработи след мащабния ремонт. Това заяви зам.-кметът на Смолян Марин Захариев, цитиран от агенция “Фокус”.

По думите му, строително-монтажните работи на 80-90 % готови. 2022 г. беше белязана от инфлация и индексация на цените, работихме по тази тема и трябваше да се индексират цените.

Оказа се, че ще наложат промени и по проекта за покрива, дограмата, направихме допълнително възлагане, нещата са почти напълно изчистени.

С оборудването и звездната зала, втория посетителски център, заседателната зала претърпяха промени. От 4-5 дни вече е обявена процедурата за оборудването. До началото на март се подават оферти и се надяваме до април да има договор. През това време и промените по проекта да се извършат. Сложно е за вентилация, окабеляване, извън основните характеристики на сградата, поясни Захариев.

Той уточни, че ако всичко е наред, след април ще се работи и по доставка на оборудването. Захариев изрази надежда, до лятото да се приключи с дейностите проекта. Има възможност и за удължаване на срока до края на 2023 г. за отчитане.

Амбицията ни е през лятото да бъде готово всичко и най-късно през септември цялата машина да заработи. Има известни забавяния, но сме в комуникация с програмата и се надяваме всичко да мине успешно, отбеляза Захариев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура