Писта “Дьортевото” в сърцето на Чепеларе вече посреща деца

01 Feb, 2023

Ски писта “Дьортевото” вече посреща деца, споделиха от Община Чепеларе.

Ски центърът очаква малчуганите с безплатна обработена детска писта и транспортна пътека – забавата e гарантирана!

Горната част на пистата ще бъде обработена перфектно и ще бъде поставен влек за по-големите и опитни скиори.

На разположение е отоплен фургон за преобличане и външна тоалетна.

Зимният ски център за начално обучение в местността „Дьортевото“ е възстановен и посетителите ще ползват съоръженията безплатно.

Реновираната малка писта се намира в сърцето на град Чепеларе, непосредствено до градския парк, а дължината и е приблизително 200 метра.

Пистата е оборудвана с една новодоставена транспортна ски пътека, ще работи също и съществуващия ски влек за по-големите деца.

Монтирано е 1 вентилаторно оръдие за сняг, което работи с пълна сила вече втори ден, тъй като минусовите температури го позволяват.

Осигурена е и снегоотъпкваща машина, предоставена от Пампорово АД.

Това привлекателно място за малки и големи деца разполага с отоплен фургон за преобличане и съхранение на ски и сноуборди, тоалетна, осигурени са надуваеми гуми за пързаляне, шейни и други занимателни игри.

Пистата е осветена, така че зимните игри да могат да продължават и по тъмно. На пилоните до входа са поставени знамената на Република България и Община Чепеларе.

Възобновяването на този, макар и малък ски център е от съществено значение за развитието на спорта и туризма в Чепеларе.

Ръководството на Общината е изключително радостно, че успя да го възстанови, както и да го предостави за ползване с идеална цел.

Детската писта в сърцето на Чепеларе Ви очаква напълно безплатно!

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура