Снежната покривка в Пампорово достига 80 см, условията за ски са отлични

27 Jan, 2023

Условията за ски и зимни спортове в Пампорово са отлични след новата порция сняг в планинския курорт.

На връх Снежанка снегът достига 83 см, на Студенец и Малина 62 см, а в района на Мечи чал до 55 см по данни от Пампорово АД.

Ски зоната е в прекрасно състояние, като на разположение на туристите са 11 отворени писти и 9 лифтови съоръжения, подходящи за малки и големи сноубордисти и скиори.

Посетителите в Пампорово се радват на прочутото родопско гостоприемство, чист въздух и професионално ски училище за деца на различна възраст.

Изключително добрата поддръжка на ски зоната привлича все повече български и чуждестранни туристи, като се отчита увеличен брой организирани групи, релокирани от други зимни курорти в Пампорово.

Ценоразпис за зимния сезон в Пампорово

На сайта на курорта www.pamporovo.me могат да бъдат закупени, както индивидуални ски карти, така и пакети с включена карта и оборудване на преференциална цена.

За да посрещне предизвикателствата на времето и даде възможност на туристите да карат повече, Пампорово пусна в продажба нов вид неделна сутрешна лифт карта от 8:45 до 12:45 часа.

Картата важи само в неделните дни до края на сезона. Сутрешната карта дава възможност туристите да карат повече в неделния ден преди напускане на хотелите.

Лифт картите, закупени през онлайн магазина, могат да бъдат получени директно през pick-up устройствата, картоматите и касите, разположени на територията на Пампорово, а оборудването във всеки един от гардеробите на Пампорово АД в курорта.

На уеб камерите в сайта на курорта www.pamporovo.me, които излъчват в реално време, може да се следи актуалното състояние на ски пистите.

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура