Кметът на Златоград обяви 30 и 31 януари за неучебни дни

27 Jan, 2023

През последната седмица рязко се покачи процентът на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания сред учениците на територията на Община Златоград, който към 27.01.2023 г. е 30%, съобщи кметът Мирослав Янчев.

Затова със своя заповед кметът Янчев обяви за неучебни дните 30 и 31 януари 2023 г. във всички училища на територията на общината.

С обявените два неучебни дни, заедно с предстоящите почивни такива, се надявам да се ограничат контактите между учениците, за да се намали процента на заболеваемост сред тях, отбеляза Янчев.

Вярвам, че с предприетите действия ще успеем да овладеем ситуацията и да обърнем посоката на нарастващия тренд на заболели ученици, посочи градоначалникът.

Той изказа благодарност на всички общопрактикуващи лекари в общината, както и на екипа от медици в детско отделение на МБАЛ „Проф.-д-р Асен Шопов“ гр. Златоград, за усилията и здравните грижи, които полагат за децата и подрастващите в златоградската община.

Припомняме, че за първи път през 2023 година междусрочната ваканция на учениците ще бъде не един, а пет дни: от 1-ви до 5-ти февруари, включително.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура