Родопа ще преследва лидерската позиция в Трета лига

20 Jan, 2023

Бившият нападател на Велбъжд (Кюстендил) Григор Карабаджаков пристигна на проби в Родопа.

Младият талант, който е с родопски корени вече започна тренировки с тима от Смолян, а старши треньорът на „зелено-белите“ Юлиян Сюрджиев ще му даде шанс за изява още в първата контрола.

Към Родопа се присъедини и вратарят Тодор Малинов, както и завърналият се след лечение на травма Иван Ангелов.

Иван Караиванов също отново облече зелено-белият екип, след като през последния сезон пребиваваше в чужбина.

Юлиян Сюрджиев има желанието към отбора да привлече и Борислав Семетски, Георги Близнаков, Александър Чаушев и Радослав Самуилов, които на този етап играят в юношите младша възраст в школата на Родопа, но заради преследваните цели от отбора за лидерската позиция в Регионалната група, това най-вероятно ще се осъществи през пролетта.

Родопа цели завръщане в професионалния футбол

Пристигналите двама украинци на проби в Родопа, напуснаха лагера на тима, след като не успяха да потистигнат удовлетворяващи ги предварителни договори с тима.

Кутев е заминал на проби в тим от Втора дивизия в Гърция и за сега все още не е ясно неговото бъдеще.

Тимът напуснаха вратарят Стефан Дафовски, който си търси отбор от професионалния футбол и Стефан Киков, който прекратява състезателна дейност. На този етап Георги Пелтеков е с трайна контузия и също е изявил желание да не играе.

Емил Мустански продължава с възстановяването си, след претърпяна операция, но най-рано може да започне да тренира през лятото.

Междувременно стана ясно, че първата договорена контрола на Родопа с Левски (Паталеница) отпада.

Приятелската среща трябваше да се състои на 21 януари, но заради болни от грип играчи от тима на Смолян мачът се отменя.

 

Снимка: Sportal.bg

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура