Мариян Беляков: Искаме Пампорово да бъде бутиков курорт

13 Jan, 2023

Плановете за развитието на планинския курорт Пампорово не залагат на тотална масовост, тъй като регионът разполага с около 8-9 хиляди хотелски легла.

Искаме след пет – шест години Пампорово да бъде бутиков, луксозен и скъп курорт, заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Според него ски услугата не бива да бъде разглеждана като нещо евтино.

През последните 10 години в Пампорово бяха инвестирани изключително големи средства в подобрение на ски зоната, легловата база и цялостната инфраструктура, отбеляза Беляков.

Шефът на Пампорово АД подчерта планираната инвестиция за подмяна на лифта от Малина до връх Снежанка.

Лифтът, към който водят ключови за ски зоната писти, ще бъде заменен с нов, шестседалков с възможно най-модерна технология.

Това обяви Беляков по време на среща с представители на асоциацията на турските туристически оператори TÜRSAB, на която Пампорово бе домакин.

Гостите от Турция посетиха родопския курорт в рамките на бизнес тур.

На срещата присъстваха заместник-областният управител на Смолян Христо Станчев, кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, заместник-кметът на Смолян Марин Захариев, хотелиери и представители на туристическия бизнес от региона.

Пампорово АД обяви, че работи и по нов проект за използване на минерална вода от находище, намиращо се на 15 км от курорта.

Турските туроператори бяха запознати и с възможностите, които предлага Пампорово като летни програми.

Българските туристи са с най-висок относителен дял сред клиентите в Пампорово, а на второ място е британският пазар.

Турският пазар е приблизително на пето място, а според Беляков туристите от югоизточната съседка биха били много повече, ако не се изискват визи или се облекчи визовият режим.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура